Advies Duurzame Evenementen Gemeente Zandvoort en Formule 1

Advies Duurzame Evenementen Gemeente Zandvoort en Formule

Gemeente Zandvoort legde in eerste instantie de vraag bij Greenhives neer om een duurzaamheidsadvies op te stellen voor de Side Events van de Formule 1. De Dutch Grand Prix en het circuit hebben een flinke duurzaamheidsambitie. Daarbij kunnen de Side Events, die plaatsvinden in het centrum van Zandvoort voorafgaand en tijdens de Formule 1 dagen, niet achterblijven. Voor de Side Events wil de gemeente Zandvoort duurzaamheidsbeleid formuleren, dat zowel ambitieus als haalbaar is, waarbij het belangrijk is, de verschillende belangengroepen in de binnenstad mee te krijgen.

In tweede instantie was de vraag van de Gemeente Zandvoort om het duurzaamheidsadvies breder te trekken en te bekijken waar Zandvoort naartoe wil m.b.t het evenementenbeleid en duurzaamheid. Er ligt nu een advies dat bruikbaar is voor alle publieks evenementen inclusief de nieuwste wetgeving omtrent Single Use Plastics en het invoeren van een stadsbreed bekersysteem.advies

 

Wat kan Greenhives voor jouw evenement betekenen?

Verschillende gemeentes krijgen te maken met evenementen waarbij ook buitenlandse partijen betrokken zijn. Ook voor deze events wordt het steeds belangrijker om een goed en passend duurzaamheidsbeleid te hebben voor het organiseren en uitvoeren van zowel kleine als grotere (publieks)evenementen. Greenhives is gespecialiseerd in het meedenken en schrijven van duurzaamheidsadviezen. Wij zijn op de hoogte van de actuele regelgeving en voorwaarden voor het organiseren van een internationaal en duurzaam evenement. Graag horen we of we ook uw gemeente kunnen helpen.